top of page
Untitled design (17).png

Αυξητική μαστών

Η αυξητική μαστών, είναι η επέμβαση που επιτρέπει στη γυναίκα να αυξήσει το μέγεθος του στήθους της χρησιμοποιώντας ενθέματα σιλικόνης. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη και συχνή επέμβαση της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Εξασφαλίζοντας την ισορροπία στη γυναικεία φιγούρα, η αυξητική μαστών προσδίδει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης και βελτιώνει την αυτοεκτίμηση της γυναίκας. Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μια επέμβαση αυξητικής μαστών διότι γεννήθηκαν με μικρούς ή ασύμμετρους μαστούς, ή γιατί το στήθος τους άλλαξε μετά την εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους.

Ο Δρ. Γκρεμούτης είναι πλαστικός χειρουργός εξειδικευμένος στην επέμβαση αυξητικής μαστών.

Μπορείτε να ενημερωθείτε χωρίς χρέωση, κλείνοντας ένα ραντεβού αξιολόγησης.

ενθέματα σιλικόνης

Η πρώτη επέμβαση αυξητικής στήθους χρονολογείται από το 1960 περίπου και κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφοροι τύποι ενθεμάτων, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα αποδόθηκε τελικά στα ενθέματα σιλικόνης. Το 2006, αφού μια μεγάλη σειρά κλινικών και επιστημονικών μελετών απέτυχαν να αποδείξουν τη σύνδεση των ενθεμάτων σιλικόνης με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού και νόσων συνδετικού ιστού, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης για αισθητικές επεμβάσεις.

 

Τα τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης αποτελούνται από συμπαγή γέλη σιλικόνης (cohesive gel type III) και μια εξωτερική σκληρή μεμβράνη σιλικόνης τραχείας επιφανείας και προσδίδουν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Ο Δρ. Γκρεμούτης χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ τα καλύτερα τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης, πιστοποιημένα από τον FDA (Food and Drug Administration), τα οποία έχουν και εγγύηση μιας ζωής από τον κατασκευαστή τους.

προγραμματισμός και χειρουργείο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δρ. Γκρεμούτης θα συζητήσει μαζί σας τις επιθυμίες σας και τις προσδοκίες σας. Ο ιατρός θα κάνει κάποιες μετρήσεις ώστε να επιλέξει το κατάλληλο μέγεθος ενθεμάτων που θα προσφέρει την αύξηση που επιθυμείτε αλλά και  που θα ταιριάζει στις αναλογίες σας. Πιθανώς να χρειαστεί να κάνετε και μία μαστογραφία πριν το χειρουργείο.

Υπάρχουν διαφορετικές ανατομικές περιοχές που γίνονται οι τομές ώστε να τοποθετηθούν τα ενθέματα. Πιο συχνά, γίνεται μια μικρή τομή στη βάση του μαστού κοντά στην υπομάστιο πτυχή ή στο κάτω μέρος της θηλαίας άλω. Σε κάποιες ασθενείς τοποθετείται η τομή στη μασχάλη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο ιατρός θα σας καθοδηγήσει να επιλέξετε την κατάλληλη τομή για εσάς. Τα ενθέματα τοποθετούνται συνήθως κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ, επιτυγχάνοντας έτσι ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και μειώνοντας την πιθανότητα δημιουργίας κάψας, μιας πιθανής επιπλοκής.

 

Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες και γίνεται στο νοσοκομείο υπό γενική αναισθησία. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι το ίδιο βράδυ.

τι πρέπει να γνωρίζω

Μετά το χειρουργείο οι μαστοί και οι μύες θα είναι πρησμένοι και οι ασθενείς αισθάνονται ένα βάρος, τα οποία υποχωρούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι ασθενείς βγαίνουν από το χειρουργείο φορώντας ένα αθλητικό στηθόδεσμο χωρίς μπανέλα που κουμπώνει μπροστά, τον οποίο πρέπει να φορούν για 3-4 εβδομάδες.

 

Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και κάτω από το δέρμα, οπότε δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Οι ασθενείς μπορούν να περπατήσουν και να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την επόμενη ημέρα, παρόλα αυτά η έντονη γυμναστική και σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να αποφευχθούν για ένα μήνα. Η επιστροφή στην εργασία είναι 3-4 μέρες μετά το χειρουργείο.

bottom of page