top of page
Untitled design (6).png

Men's Facelift

Πώς διαφέρουν τα ανδρικά λίφτινγκ από τα γυναικεία;


Ανεξάρτητα από το φύλο σας, τα λίφτινγκ προσώπου επιτυγχάνουν μεταμορφωτικά αποτελέσματα αντιγήρανσης συσφίγγοντας τους υποκείμενους μυς του προσώπου, επανατοποθετώντας και αφαιρώντας το λίπος και αφαιρώντας το χαλαρό δέρμα — ωστόσο, τα λίφτινγκ προσώπου για άνδρες έχουν κάποιες μικρές τεχνικές διαφορές από τα παραδοσιακά λίφτινγκ. Οι πλαστικοί χειρουργοί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη έναν αριθμό παραγόντων για τους άνδρες ασθενείς που μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε χωρίς χρέωση, κλείνοντας ένα ραντεβού αξιολόγησης.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι συνέπειες της βαρύτητας, της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, του άγχους αρχίζουν να γίνονται εμφανείς στην υφή του δέρματος και στο διάγραμμα του προσώπου.

 

Η αναπόφευκτη παρουσία ρυτίδων, πτυχώσεων και ανωμαλιών, χαλάρωσης του δέρματος, αλλά και η απώλεια του νεανικού “οβάλ” του προσώπου είναι χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με το “γηρασμένο” πρόσωπο.

 

Το facelift, ή αλλιώς ρυτιδοπλαστική, είναι η χειρουργική επέμβαση που καταπολεμά τις συνέπειες του γήρατος, κατά την οποία αναρτώνται στη φυσική τους θέση οι  μυϊκοί σύνδεσμοι του προσώπου συμπαρασύροντας τα μαλακά μόρια μαζί, διορθώνοντας το ‘οβάλ’ του προσώπου και πετυχαίνοντας έτσι μια πιο νεανική εμφάνιση.

 

προγραμματισμός και χειρουργείο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο γιατρός θα συζητήσει μαζί σας τις επιθυμίες σας και τις προσδοκίες σας από το χειρουργείο, καθώς και θα οργανώσει ένα πλάνο ειδικά για εσάς, που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 

Οι τρίχες του προσώπου των ανδρών συνήθως υπαγορεύουν τον τύπο και την τοποθέτηση της τομής του λίφτινγκ. Οι χειρουργοί πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να τοποθετούν τις τομές με τρόπο που να αποφεύγεται η διάρρηξη των τριχοθυλακίων του προσώπου ή η πρόκληση υπερβολικών ουλών που μπορεί να επηρεάσουν τα σχέδια και την ανάπτυξη των μαλλιών. Το ανυψωμένο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται τραβώντας τη γραμμή των γενειάδων πιο κοντά στο αυτί σας. Για να κρύψει τις ουλές, ο χειρουργός σας θα τοποθετήσει τομές μπροστά και πίσω από κάθε αυτί και εντός της γραμμής των μαλλιών.

 

Για την καλύτερη διόρθωση των μυών του λαιμού και του ‘προγουλιού’, μπορεί να χρειαστεί μία επιπλέον μικρή τομή κάτω από το πηγούνι. Τοποθετούνται δύο λεπτές παροχετεύσεις, μία σε κάθε μεριά, και ένας ελαστικός επίδεσμος με αρκετές γάζες γύρω από το κεφάλι και το πρόσωπο. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, λιπομεταφορά ή και ανόρθωση μετώπου (brow lift).

τι πρέπει να γνωρίζω

Η επέμβαση του facelift διαρκεί από τρεις έως πέντε ώρες και πραγματοποιείται στο νοσοκομείο με γενική αναισθησία. Οι ασθενείς μένουν στο νοσοκομείο ένα βράδυ και εξέρχονται την επόμενη μέρα.

Συνήθως μία ελαφριά ενόχληση είναι παρούσα την επόμενη μέρα του χειρουργείου. Φυσιολογικά υπάρχει μικρού βαθμού πρήξιμο, μελανιές και μούδιασμα του δέρματος, τα οποία έχουν φύγει μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας. Οι επίδεσμοι και οι παροχετεύσεις αφαιρούνται συνήθως την επομένη του χειρουργείου, ενώ τα ράμματα σε 10 ημέρες. Οι ασθενείς κινητοποιούνται και γυρνούν στις δραστηριότητές τους την επομένη του χειρουργείου, δεν μπορούν όμως να επιστρέψουν στην εργασία τους πριν το τέλος της δεύτερης εβδομάδας. Η έντονη άσκηση αποφεύγεται για ένα μήνα, ενώ η έκθεση στον ήλιο για αρκετούς μήνες μετεγχειρητικά.

Τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά μέσα στις πρώτες εβδομάδες, ενώ τρεις με έξι μήνες μετεγχειρητικά είναι εμφανές το τελικό αποτέλεσμα: μια ανανεωμένη και πιο νεανική εμφάνιση. Οι περισσότεροι ασθενείς συμφωνούν πως το βιολογικό τους ρολόι γυρνάει πίσω για τουλάχιστον μία δεκαετία! Παρόλα αυτά, το facelift δεν μπορεί από μόνο του να σταματήσει την εξέλιξη του γήρατος και πολλοί ασθενείς 10-15 χρόνια μετά υποβάλλονται σε δεύτερη επέμβαση facelift.

Ρυτιδοπλαστική.
 

Μπορείτε να ενημερωθείτε χωρίς χρέωση, κλείνοντας ένα ραντεβού αξιολόγησης.
bottom of page